SolidWorks® Electrical™

uvelike pojednostavljuje stvaranje 2D električnih shema pružajući intuitivno sučelje koje Vam daje brže rezultate. Jednostavnost čini električne i strojarske inžinjere produktivnijima, omogućuje veću suradnju i integrirane sastavnice dijelova(BOM). Dvosmjerna integracija u stvarnom vremenu sa SolidWorks 3D CAD-om omogućuje bolju suradnju i produktivnost, što rezultira manjim brojem kašnjenja proizvoda, dosljednijim i standardiziranim projektom, nižim troškovima i bržim putem do tržišta.

Električne sheme koje se automatski povezuju s njihovim 3D modelima

 

U kompleksnom svijetu elektromehaničkog konstruiranja, kreiranje takvog sustava koristeći 3D CAD može biti zahtjevan i obeshrabrujući zadatak. Razvijanje električnih dijelova te njihova međusobna povezanost žicama često je zamarajući posao sklon pogreškama. SolidWorks Electrical 3D™ tehnologija omogućuje brži razvoj shematski definiranih električnih sustava koji mogu biti implementirani i u interakciji s 3D CAD modelima u 3DExperience okruženju gdje su međusobno sinkronizirani električni i mehanički konstruktori. Real – time sinkronizacija električnih shema i 3D CAD modela omogućuje sjedinjenje sastavnice korištenih materijala i dijelova između električnog sustava i meh. konstrukcije eliminirajući nastale greške.

Osiguravanje dosljedne proizvodnje i sastavljanje

Uključujući električne informacije iz shemi u 3D modelu omogućava se detaljno planiranje, dokumentacija, te vizualizacija ukupnog dizajna proizvoda, te pomoć kako bi se osigurao dosljedan sklop od jedinice do jedinice.

Automatska izvješća

Korisnici mogu generirati ”from/to” liste, listove korištenih žica i ožičenja definiranih od strane dobavljača, vrste linija ili bilo koje druge podatke o spojevima i to brzo i precizno.

Integrirana baza električnih standardnih simbola

  • SOLIDWORKS Electrical sadrži bazu podataka s preko 500.000 standardnih i specifičnih shematskih simbola i dobavljača električnih komponenti
  • Svaka komponenta se može direktno povezati s 2D prikazom, pokaznom shemom i 3D SOLIDWORKS komponentom ili sklopom
  • Korisnici koji koriste MRP/ERP sustave lako mogu izraditi poveznice s dijelovima zajedno s drugim definiranim područjima

Jednostavno, brzo i precizno 3D ožičenje

  • 3D ožičenja su jednostavna i mogu biti vizualizirana zajedno s razvojem prototipova
  • Integrirani alati će izračunati putanju ožičenja i precizne duljine žica, te na taj način pomoći korisnicima pri procjeni troškova materijala

Sinkronizacija sa SQL bazom u stvarnom vremenu (Bez XML-a)

SOLIDWORKS Electrical je temeljen na SQL bazi. To omogućuje stalnu komunikaciju sa SQL bazom. Koristeći XML komunikaciju, izmjena informacija se vrši periodično što ima za posljedicu nedosljednost podataka.

SolidWorks Electrical Schematic

Snažni, međusobno povezani alati jednostavni za korištenje, učinkovito razvijaju električne sustave za postrojenja, te ostale proizvode. Sadržavaju datoteke koje uključuju oznake, informacije o proizvodnom komadu i 3D modele komponenti koje rezultiraju zajedničkim materijalima koji optimiziraju konstruiranje, te se mogu koristiti i za druge projekte. Automatizirani alati za konstruiranje i upravljanje usmjeravaju i pojednostavljuju mnoštvo zadataka koji se ponavljaju.