SOLIDWORKS MBD (MODEL BASED DEFINITION)

SolidWorks MBD izgrađen je u drawingless proizvodnom rješenju za SolidWorks. On pomaže kompanijama i organizacijama da odrede, organiziraju i objavljuju 3D Product Manufacturing Information (PMI) u industrijski standardnim formatima kao što su 3D PDF i eDrawings®. Za razliku od tradicionalnih 2D crteža, vodeći proizvodni proces izravno u 3D, SolidWorks MBD omogućuje puno moderniju proizvodnju, manje vremenske cikluse, te reducira pogreške.

SolidWorks MBD postavlja podatke kao što su modeli, dimenzije, geometrijska tolerancija, površinski završeci, simboli za zavarivanje, BOM, oblačići, tablice, bilješke, Meta svojstva, te ostale anotacije uključene u SolidWorks 3D okruženje u 3D PMI. Sve informacije potrebne za vođenje operacija su integrirane u 3D modelima, te tradicionalni 2D crteži više nisu potrebni.

Definiranje PMI-a izravno u 3D

SolidWorks MBD omogućava definiranje PMI direktno u 3D pa tako možemo izbjeći dugotrajno i riskantno crtanje u 2D, što može dovesti do vrlo velike uštede u ukupnom trošku. 3D PMI još i pomaže u komunikaciji te ju ubrzava, skraćujući tako vrijeme, te reducira greške zahvaljujući njegovim 3D podacima za ispitivanje, interakciji, te bogatim Meta svojstvima.

Jasna i strukturirana 3D prezentacija

Osim 3D PMI razlučivosti, SolidWorks MBD organizira podatke u jasnu i strukturiranu 3D prezentaciju sa različitim mogućnostima pogleda i prikaza postavki. Da bi se eliminirao problem kaosa, odnosno zakrcanog zaslona i zamorne navigacije, on može inteligentno prikazivati i sakrivati 3D bilješke dok mi rotiramo model, te nam tako dati još jasniju sliku dok ujedno poštuje sve kritične funkcije anotacije.

Prilagođavanje 3D predložaka

SolidWorks MBD pruža skup unaprijed definiranih predložaka prilagođenih za print. Preko jednostavnog za korištenje, PDF editora za predloške, omogućeno je izrađivanje plana, umetanje slike ili logotipa kompanije, pozicioniranje 3D pogleda ili sličica, editiranje teksta i dodavanje tablica. Jednom kada je sve to postavljeno, ti predlošci funkcioniraju kao unutarnje i vanjske procesne smjernice za sve odjele, uključujući i proizvodnju, operacije, QA i nabavu, na različite vrste isporuke kao što su inžinjerski crteži, inspekcijska izvješća, te radne upute.

Jednostavan 3D izlaz i distribucija

SolidWorks MBD objavljuje široko prihvaćene formate datoteka kao što su eDrawings® i 3D PDF. eDrawings® datoteke mogu biti otvoreni u besplatnom eDrawings Vieweru dok 3D PDF datoteke mogu biti otvorene u besplatnom Adobe Reader-u koji je instaliran na 93% uređaja spojenih na internet. Osim 2D informacija kao što su inžinjerske bilješke, BOM, te bogata Meta svojstva, možemo također ispitivati model u 3D-u sa zoom opcijom, sa opcijom rotiranja, mjerljivošću, sekcije i drugih 3D alata.